LANGUAGE:
 • Nederlands
 • English
 • Bedrijfsinfo

  Over Sandfirden Technics

  In 1947 richtten een drietal heren te weten Laan, Kooy en Van der Zwaag de firma Laan & Kooy op. In 1964 verwierf Laan & Kooy Handelsmaatschappij het importeurschap van Scania scheeps- en industriemotoren. Tien jaar later volgde het importeurschap van Valmet, tegenwoordig bekend onder de naam van AGCO Power.

  In 1988 werd de naam veranderd in Sandfirden Technics. Naast motoren worden er ook roeren en stuurmachines verkocht. Sandfirden Technics is van oudsher een maritiem gericht bedrijf, maar zeker de laatste 15 à 20 jaar heeft het ook in de industrie zijn plaats weten te veroveren. Ook bouwt Sandfirden Technics in eigen beheer een range aan gasmotoren, ontwikkeld door de eigen R&D afdeling.

  Sandfirden Technics telt op dit moment 60 personeelsleden en beschikt over een modern kantoor, uitgebreid onderdelen magazijn, drie productiehallen en een moderne proefstand voor motoren en generatorsets. De drie productiehallen zijn verdeeld in een hal voor de bouw en ombouw van motoren, een staalconstructie- en assemblagehal voor generatorsets.

  Sandfirden Technics steunt op een drietal stevige pijlers, te weten:

  • Aandrijven
  • Manoeuvreren
  • Dienstverlening

  Naast het leveren van apparatuur aan de maritieme en de industriële markt, verzorgt zij service, onderhoud en levering van onderdelen. De constructieafdeling verzorgt de inbouw van motoren en andere werkzaamheden, zoals bijvoorbeeld de bouw van een aluminium dekhuis voor de visserij.

  Sandfirden Technics bedrijfsinfo geschiedenis

  Meer over ons

  Doel, kwaliteit en kracht

  Vacatures en stages

  Milieu

  Certificaten

  Medewerkers

  Downloads

  Vertegenwoordigingen

  Sandfirden Portal