LANGUAGE:
 • Nederlands
 • English
 • Diesel- en Gasgeneratorsets

  Wereldwijde levering

  Een generatorset van Sandfirden Technics bestaat uit een 4-takt verbrandingsmotor, leverbaar met vast of variabel toerental, én een AC of PM generator. Het exact linken van motor en generator is waar het om gaat. Kennis, creativiteit en vaardigheid is nodig opdat de set volledig geschikt is voor de toepassing. Dat is de kracht van Sandfirden Technics. Het programma omvat zowel standaard sets als op maat gemaakte combinaties, eventueel met een geluid reducerende omkasting, eventueel met radiateur koeling. De generatorset is leverbaar in een diesel- of gasuitvoering tegen een zeer concurrerende prijs en wereldwijde snelle levering.

  Ook met alleen LNG als brandstof
  De steeds strenger wordende emissie-eisen én de stijgende kosten van dieselolie maken het interessant om alternatieve brandstoffen zoals (bio)-LNG als hoofdbrandstof te onderzoeken. Sandfirden Technics heeft op dit gebied inmiddels veel kennis in huis en kan samen met u onderzoeken wat de beste uitvoering voor uw toepassing is.

  Diesel Elektrische voortstuwing
  Wat hebben een windturbine en een coaster met elkaar gemeen? Op het eerste gezicht weinig, maar dat gaat veranderen. Een diesel-elektrisch schip met DC Bus. Een techniek die zich al bewezen heeft in de windenergie. De ideale oplossing voor schepen met een variabel belastingsprofiel. Door de diesel-elektrische aandrijving kunnen o.a. meerdere kleine componenten efficiënt gepositioneerd worden. Bijvoorbeeld zes standaard Sandfirden Technics dieselgeneratoren voorzien elektromotoren van stroom. De elektromotoren drijven ‘thrusters’ aan.

  Koppeling met DC Bus
  Bij het toepassen van meerdere generatoren op een AC netwerk is het normaal gesproken een vereiste dat de generatoren synchroon draaien. Het daarvoor benodigde powermanagementsysteem zorgt ervoor dat er voldoende power (generatoren) ingeschakeld staan om aan de vermogensvraag te voldoen.

  Een andere oplossing via een bewezen technologie die bij windturbines veel wordt toegepast. De generatoren aan elkaar koppelen via een DC Bus. Dit is een gelijkspanningsrail van 750 VDC. Hierdoor is het niet noodzakelijk dat generatoren exact parallel aan elkaar draaien. Fase hoek en frequentie spelen geen rol bij DC. Powermanagement wordt vereenvoudigd omdat ‘inverters’ door de ‘voltage droop’ een van nature evenwichtige verdeling van het vermogen over de generatoren creëren. Dat maakt het mogelijk om in enkele seconden extra vermogen in te schakelen. Bij de conventionele oplossing met wisselspanning kan dat enkele minuten duren omdat je de generatoren moet synchroniseren.

  Altijd het juiste vermogen
  Dát is de grote kracht van de nieuwe diesel-elektrische coasters en binnenvaartschepen. Ze leveren bij elke belasting het optimale vermogen. De diesel-elektrische aandrijving met DC Bus bespaart dan de nodige brandstof.

  Techniek in beweging
  Diesel-elektrische schepen met DC-bus zijn een goed voorbeeld van een innovatieve oplossing. Uitgangspunt voor een dergelijke oplossing vormt het gebruikersprofiel van de boot. Analyse met behulp van de Propulsion Energy Optimisation Method (PEOM) geeft een helder beeld van de vermogens- en energiebehoefte aan boord. Vervolgens dient er, in samenwerking met een elektrische installateur, een klantspecifiek systeem samengesteld te worden uit standaard modules die beschikbaar zijn voor de meeste functies zoals opwekking, voortstuwing, aandrijving, en netkoppeling. Het resultaat, een systeem op maat dat onder alle omstandigheden voldoende vermogen kan leveren, en dat tegelijkertijd minimale operationele kosten met zich meebrengt.

  Topmerken
  Sandfirden Technics gebruikt uitsluitend TOP fabrikanten zoals Scania uit Zweden, Agco Power uit Finland en Dresser-Rand Guascor uit Spanje.

  Certificaten
  Elke set wordt uitvoerig getest in ons testcentrum in Den Oever. Vertegenwoordigers van gerenommeerde classificatiebureaus en de (eind)klanten zijn hierbij aanwezig zodat meteen alle benodigde veiligheid-, materiaal- en emissiecertificaten beschikbaar komen.

  Engine Management System
  Het door Sandfirden Technics in eigen huis ontworpen besturingskast, controleert, bestuurt en beschermt de set voortdurend. Dé garantie voor topprestaties en betrouwbaarheid.

  Monitoring op afstand
  Speciaal voor gebruikers van onze generatorsets in de glastuinbouw biedt Sandfirden Technics een extra service waarbij de juiste werking van de set automatisch en continu wordt gecontroleerd vanuit de centrale in Den Oever. Deze service is onderdeel van een onderhoudscontract.

  Sandfirden Technics is overal!
  De generatorsets van Sandfirden Technics vindt u overal ter wereld. Zeevaart, binnenvaart, baggeren, grondverzet, visserij, veerdienst, offshore, tuinbouw, utiliteitsbouw en luxe jachtbouw.

  Met onze 24/7 service en een ruim aanbod van reserveonderdelen, is een lange levensduur van de generatorset gegarandeerd.

  Laat u via +31 (0)227 513613 met de juiste persoon doorverbinden, of bel of mail rechtstreeks naar:

  Jan Hogers
  Account Manager Industrie
  Tel.: +31 (0)227 513623
  E-mail: j.hogers@sandfirden.nl

  Erik de Wit
  Account Manager Maritiem
  Tel.: +31 (0)227 513612
  E-mail: e.dewit@sandfirden.nl

  Jesse Pieter Kolk
  Account Manager Maritiem
  Tel.: +31 (0)227 513613
  E-mail: jp.kolk@sandfirden.nl

  John Oudkerk
  Verkoopondersteuning (binnendienst)
  Account Manager Visserij
  Tel.: +31 (0)227 513624
  E-mail: j.oudkerk@sandfirden.nl


  logo_agco

  logo_Guascor

  logo_sgi-sandf

  Al onze producten

  Diesel- en gasgeneratorsets

  Diesel- en gasmotoren

  Thordon lagers

  Liebherr Components

  SFT Duopac stuurmachines

  Becker Marine Systems

  Auramarine

  Resita Reductoare