LANGUAGE:
 • Nederlands
 • English
 • Optimarin mikt op Benelux-groei met Sandfirden Technics

  Optimarin targets Benelux growth with Sandfirden Technics

  Optimarin heeft een overeenkomst ondertekend met Sandfirden Technics om zijn bestaande positie in de Benelux-markt te consolideren. Sandfirden Technics zal nu optreden als de enige regionale agent voor de toonaangevende specialist in ballastwaterbehandeling (BWT). Daarbij zal Sandfirden Technics haar uitgebreide lokale contacten en expertise gebruiken om voort te bouwen op een positie die Optimarin al contracten heeft opgeleverd met klanten zoals de Koninklijke Marine, De Poli Shipmanagement en Boskalis.

  Optimarin kent momenteel een aanzienlijke groei, met haar laatste Q3-cijfers die een jaar-op-jaar toename laten zien van meer dan 100% in zowel orderintake als omzet. Na de komst van de IMO D2-deadline voor BWT-compliance in september, zegt Tore Andersen, Optimarin EVP Sales en Marketing, dat de markt nu klaar staat om in “overdrive” te gaan, waardoor het absoluut noodzakelijk is dat het bedrijf de juiste partners en ondersteuning heeft om te voldoen aan de vraag en het bieden van optimale klantenservice.

  Voorkeurspartners

  "De Nederlandse scheepvaartsector is niet alleen een belangrijke Noord-Europese markt, maar ook een belangrijke wereldspeler", merkt hij op. “Er is een zeer sterke cluster van gerespecteerde, vooruitstrevende reders en exploitanten die van hun leveranciers en partners een optimale naleving, betrouwbaarheid en prestaties eisen. En met het uiteindelijke startpistool goed en echt geschoten voor de aanpassing van BWT-systemen over de hele wereldvloot, biedt dat een bedrijf echte kansen met onze bewezen technologie, niche-expertise en gedocumenteerde retrofit-ervaring.

  “We willen ervoor zorgen dat we de beste organisatiestructuur en lokale competentie hebben om van die vraag te profiteren, terwijl we ook piekwaarde voor al onze zakelijke belanghebbenden leveren. Dat is de drijfveer achter deze beslissing om samen te werken met Sandfirden Technics. Ze kennen de regionale industrie door en door en hebben fantastische relaties met alle grote werven en rederijen. ”

  Vertrouwen bieden

  Bart Bakker, Directeur Sandfirden Technics heeft de agentuurovereenkomst met Tore Andersen officieel ondertekend op de Europort, de toonaangevende maritieme tentoonstelling.
  Over het contract en zijn ambities voor het partnerschap gesproken, merkte Bakker op: “Optimarin biedt scheepseigenaren ongeëvenaarde expertise binnen de zeer gespecialiseerde BWT-niche, met eenvoudige, bewezen, conforme en gemakkelijk aan te passen technologie. We kunnen hen de middelen bieden om in contact te komen met de lokale markt, het bewustzijn te vergroten en te delen, terwijl we serviceniveaus van hoge kwaliteit bieden die passen bij een dergelijk gerespecteerd merk. Het is een win-win voor iedereen.

  “Ik ben er sterk van overtuigd dat onze bedrijven goed passen - in termen van onze waarden, culturen en toewijding aan onze klanten - en samen kunnen we de enorme kansen binnen de regionale industrie benutten. Reders moeten zich wenden tot vertrouwde namen om BWT naleving, prestaties en langdurige gemoedsrust te garanderen. Dat is precies wat ze krijgen met Sandfirden Technics en Optimarin. "

  Voortdurende groei

  Optimarin heeft nu meer dan 800 van zijn volledig USCG- en IMO-conforme Optimarin Ballast Systems (OBS) verkocht, met ongeveer 550 geïnstalleerde units, waarvan ongeveer 200 retrofits. De meest recente bestelling was een vlootovereenkomst met het Aziatische Lloyd Shipmanagement LLP in Singapore voor 30 retrofit systemen.

  Andere huidige Optimarin-klanten zijn onder andere namen als Royal Caribbean International, Fednav, GulfMark, Hapag Lloyd, Matson Navigation, McDermott, de Deense marine, MOL, Seatruck en Technip. Het Optimarin Ballastsysteem (OBS) is gecertificeerd door een uitgebreide reeks classificatie organisaties, waaronder ABS, BV, DNV-GL, LR & MLIT Japan.

  Voor meer informatie neemt u contact op met Sandfirden Technics' accountmanager Willem Noor, sales@sandfirden.nl

  Evenementen