LANGUAGE:
 • Nederlands
 • English
 • Typegoedkeuring van Bureau Veritas voor onze SGI-16M gasmotor

  Powered by Scania gas generatorsets

  Newest SGI-16M plug & play for ESD or Gas Safe machinery

  Nieuwste SGI-16M plug & play voor ESD of Gas Safe machinery

  Onlangs heeft Sandfirden Technics in Den Oever het officiële Bureau Veritas Type Approval document ontvangen voor de alleen op gas aangedreven interne verbrandingsmotor SGI-16M. Een nieuw ontworpen 16 liter gasmotor met een vermogen van 300 kWm bij 1500 rpm en 350 kWm bij 1800 rpm.

  Vanaf 2012 heeft Sandfirden Technics veel Powered by Scania single speed gasmotoren voor de scheepvaart verkocht en onderhouden, voornamelijk als onderdeel van een complete plug & play Sandfirden generatorset. Deze gensets worden geleverd voor diverse binnenvaart- en zeeschepen in binnen- en buitenland. Sinds de introductie van een nieuw scheepsmotorenplatform bij Scania, besloot Sandfirden Technics om dat platform te gebruiken voor de nieuwste 16 liter gasmotor.

  De nieuwste Powered by Scania marine gasmotor, type SGI-16M is beschikbaar in 50 Hz en 60 Hz versie met vermogens van 300kWm bij 1500 rpm en 350kWm bij 1800 rpm MCR. De motor is standaard uitgevoerd met een dubbel circuit kiel gekoeld systeem, een controle- en bewakingssysteem, een klopdetectiesysteem, een 50 mbar lagedruk reduceer set en een EIAPP IMO Tier-III certificaat. Uiteraard zijn er op verzoek meer opties leverbaar.

  Sandfirden Technics heeft op dit gebied inmiddels veel kennis in huis en kan samen met u onderzoeken wat de beste uitvoering voor uw toepassing is. De SGI-16M gasmotor is bedoeld voor maritieme hulptoepassingen inclusief elektrische voortstuwing geïnstalleerd in ESD-machinekamers of in Gas Safe machinery.

  Eerst testen, dan leveren
  Iedere set wordt uitvoerig getest in ons testcentrum in Den Oever. Deze tests worden bijgewoond door vertegenwoordigers van Bureau Veritas of andere toonaangevende classificatiebureaus, zodat alle benodigde veiligheids-, materialen- en emissiecertificaten direct kunnen worden afgegeven.

  Onderdelen en service
  Met een 24/7 serviceorganisatie en de beschikbaarheid van ruim 4000 reserveonderdelen direct in magazijn, is een lange levensduur van motor en generatorset gegarandeerd.

  Voor meer informatie verzoeken wij u contact op te nemen met Verkoop Directeur Erik de Wit, sales@sandfirden.nl.

  Evenementen