Contact
Haventerrein 1, 1779 GS Den Oever
+31 (0)227 513 613
info@sandfirden.nl

Contactformulier

Contactformulier

Service en onderhoud

Onderdelen

Verkoop producten

Marktsegment
Marktsegment
Hier wil ik meer van weten . . .
Hier wil ik meer van weten . . .

Trainingen

Sinds 1947 gevestigd in
Den Oever.

Kennis maakt het verschil

Sandfirden Technics levert in binnen- en buitenland hoogwaardige producten en diensten aan de maritieme en industriële sectoren. Dit doen we op het gebied van stroomvoorziening, aandrijving en manoeuvreren. Sandfirden Technics streeft naar een totaaloplossing en kan dit ook bieden door de vele mogelijkheden binnen het bedrijf. Zo bieden we complete generator- en voortstuwingssets met een Scania of AGCO Power diesel-, methanol en gasmotor aan.

Al meer dan 60 jaar innovatief

De geschiedenis van Sandfirden Technics gaat bijna 100 jaar terug. De gebroeders Kuit hadden aan het begin van de vorig eeuw in Den Oever een smederij. Nog steeds staat aan de kop van de Afsluitdijk de rode vuurtoren welke door deze twee broers is gebouwd. Later in 1946 werden de activiteiten overgenomen door de heren Laan, Kooij en Van der Zwaag, en zo ontstond Laan en Kooy.

Samenwerken is vermenigvuldigen

In 1958 werd de eerste Scania motor verkocht door Laan en Kooy. Een D-6 voortstuwer bestemd voor een Wieringer visserijschip. Het bleef niet bij die ene motor en na 4 jaar werd het succes dat Laan en Kooy met de Scania’s in Nederland boekte bezegeld met een officieel importeurs schap. Sinds 1964 is ons bedrijf dus de importeur voor Scania scheeps- en industriemotoren in Nederland. In 1974 werd er nog een importeurs schap verworven en wel die van Valmet, het huidige AGCO Sisu Power uit Finland. Beide Scandinavische motorbouwers vullen elkaar perfect in range aan en met de maritieme sector als belangrijkste mark groeide Laan en Kooy gestaag.

Op 1 december 1987 werd de naam Laan en Kooy veranderd in Sandfirden Technics. Reden van de naamswijziging was de overname van Laan en Kooy door de Groningse Rederij Sandfirden. Het product palet was inmiddels flink uitgebreid met tandwielkasten en onder andere roeren, stuurmachines, roer propellers en natuurlijk een eigen range scheepsgeneratorsets. In 1995 werd Sandfirden Technics weer zelfstandig. Piet Kooistra, destijds algemeen directeur van het bedrijf, deed een management buy-out en bouwde verder aan de toekomst van het bedrijf.

In 2001 werd het bedrijf overgenomen door Rene Groen, Lex van der Loo en Bart Bakker. Momenteel werken er ruim 60 mensen bij Sandfirden.

Energiegebruik moet duurzamer

Sandfirden Technics onderkent de zorg voor het milieu en gemeenschap. We zien het daarom als onze verantwoordelijkheid dat de wereld ook voor de komende generaties nog leefbaar is. Vandaar dat wij veel tijd, geld en energie besteden aan onderzoek en ontwikkeling van nieuwe innovatieve technologieën die een belangrijke rol spelen bij het realiseren van duurzame oplossingen voor mens en milieu. 

Play Video
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram