Contact
Haventerrein 1, 1779 GS Den Oever
+31 (0)227 513 613
info@sandfirden.nl

Contactformulier

Contactformulier

Service en onderhoud

Onderdelen

Verkoop producten

Marktsegment
Marktsegment
Hier wil ik meer van weten . . .
Hier wil ik meer van weten . . .

Trainingen

Glastuinbouw.

Warmtekrachtbron voor kassen

Afhankelijk van het soort gewas varieert de benodigde elektriciteit en warmte. Naast verlichting verbruikt de werking van pompen en andere machines elektrische energie, terwijl de thermische energie wordt gebruikt om de omgevingstemperatuur constant op het vereiste niveau te houden. 

Een betrouwbaar Sandfirden warmtekrachtkoppeling (WKK) zorgt ervoor dat de benodigde energie uit één bron wordt geleverd. Volledig aangepast aan wat er nodig is. Door het warmtekrachtkoppelingssysteem nauwkeurig te plannen en op te zetten, kan er op een budget- en milieuvriendelijke manier volledig in de energiebehoefte worden voorzien.

Voordelen van een WKK 

Met een warmtekrachtkoppeling (WKK) beschik je in feite over een energiecentrale, maar dan op kleine schaal. Dit is perfect voor het genereren van elektriciteit en warmte voor glastuinbouw, in combinatie met een generator. Je gebruikt de elektriciteit die hiermee gegenereerd wordt voor het optimaal belichten van gewassen.

Genereer je meer warmte dan nodig is, dan kun je deze warmte op andere plekken toepassen. Een WKK behoort tot de milieuvriendelijke opties van dit moment.

Meer informatie
  • Plantenkwekers

    Totaal systeemrendement van +/- 90%

  • Groentekwekers

    Bespaart efficiënt de productiekosten door vermindering van output uit andere bronnen.

  • Fruitkwekers

    Wij denken graag mee en bieden een complete oplossing op het gebied van warmtekrachtkoppelingen voor kassen.

crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram